Voeding en afvallen!

Als het om voeding gaat dan weet ik hier genoeg over te vertellen ivm mijn darmziekte. Maar ook als het gaat om afvallen.

 

Nee heb nooit overgewicht gehad en heb nooit voor een gezond streefgewicht moeten lijnen maar door veel medicatie gebruik tijdens een ziekte opvlamming schommel ik wel.

 

Ook heb ik aanleg want als ik me zou laten gaan dan zou ik wel overgewicht kunnen krijgen. Maar hierin heb ik een hele sterke wil. Kan heel goed lijnen en streng voor mezelf zijn. 

 

Sinds mijn laatste prednison kuur ben ik 15 kilo kwijtgeraakt, 5 kilo wilde ik eraf van de kuur en die 10 kilo erna is eigenlijk gekomen doordat mijn lichaam zo goed reageerde op het suikervrij eten. 

 

Ik tel mijn calorieën nu niet meer maar ook omdat ik inmiddels uit mijn hoofd weet wat ik voor aantallen in mijn mond stop. Ik heb dit een half jaar gedaan en dit werkt echt. Vooral voor bewustwording!

 

Heel veel mensen zeggen dat het slecht is maar dat is alleen zo als je er verkeerd mee omgaat. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. 

 

Iedereen weet wel welke dingen slecht zijn voor je lijn maar ook veel dingen ben ik mij pas bewust van geworden sinds het tellen van de calorieën en vooral op de etiketten lezen. 

 

De suikers die ze stoppen in zakjes en pakjes, ongelofelijk en dat gaat allemaal ongemerkt naar binnen en als je daarnaast nou ook nog eens een snoeper bent, tja dan gaat het hard en zeker voor de mensen met aanleg.

 

Tuurlijk geniet ik ook nog wel van iets lekkers maar dan vooral bv van een pizza of lekker ergens wat lunchen maar eigenlijk zelden in snoep, chips en chocola. Omdat mijn lichaam inmiddels afgekickt is op suikers, is de behoefte er ook veel minder.

 

Als ik wat neem dan is het 1 bakje chips of een mini stukje chocola en daar geniet ik dan echt van. Want geniet je er nu echt van als je die hele zak of hele reep naar binnen werkt?

 

Daarnaast heb ik natuurlijk nog mijn darmen die gewoonweg niet blij worden van suikers. Gelijk enorme buikpijn en kotsmisselijk.

 

Vet zoals patat gaat gek genoeg altijd goed maar gezond vet zoals olijfolie weer niet. Gek he!

 

De fatsecret app vind ik echt een aanrader voor de bewustwording wat je allemaal eet en ik ben nog steeds fan van de Sonja Bakker manier van afvallen. Ja ik ben namelijk wel een grote liefhebber van die eierkoeken!!

 

 

Wat het allerbelangrijkste is, dat jij je lekker voelt. Nooit iets voor een ander doen maar altijd voor jezelf. Ben je iets te zwaar en vind je dat prima, lekker zo houden. 

 
Reactie schrijven

Berichten: 2
 • #1

  Rory (zaterdag, 13 mei 2017 09:48)

  Ik vind dat je dit heel goed hebt opgeschreven. Niet dwingend maar vanuit jezelf. Ik herken ook wat je zegt. Ik heb zo nu en dan wel de neiging om iets door te schieten (speciaalbier, pure chocolade) maar toch wel met mate. Van nature probeer ik goed op te letten wat ik eet. Ik wil graag gezond eten. Veel verse groente en fruit, zeker ook voor ons 5-jarige dochtertje. Mijn moeder heeft overigens sinds haar 48ste de ziekte van Crohn (ze is inmiddels 69 jaar). De eerste jaren heeft ze er weinig over verteld (ik was al uit huis) maar ik heb later goed begrepen hoeveel impact een ziekte als Crohn heeft. Jouw ziekte is nog een graadje erger volgens mij.

 • #2

  Shirley (zaterdag, 13 mei 2017 10:30)

  Rory: Bedankt voor je reactie! Crohn en Colitis kunnen beiden even erg zijn, het ligt eraan waar het zit en hoeveel ontstekingen je lijf moet doorstaan.
  Hoe gaat het nu met je moeder?