Spaanse omelet

Mexicaanse salade met gegrilde kip

 

De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas - is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. 

 

4-6 pers

 

Wat heb je nodig:

 

500 gram aardappelen

zout en peper

olijfolie

2 uien, in dunne ringen gesneden

2 tenen knoflook, in dunne plakken gesneden

1/2 tl gerookte paprikapoeder

6 grote eieren

2 el room

50 gram Manchego kaas, geraspt

 

Bereidingswijze:

 

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Doe een scheut olijfolie in een grote antiaanbakpan en verhit deze op middelhoog vuur. Doe hierin de aardappelplakjes met peper en zout en dek de pan af.

 

Bak de aardappel op laag vuur 10 minuten, voeg dan de uien toe en bak afgedekt op laag vuur ongeveer 10 minuten tot de aardappelen zacht beginnen te worden. Voeg als laatste de knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. De aardappelen en uien moeten niet verkleuren. Laat dit enigszins afkoelen.

 

Kluts de eieren met de room en geraspte kaas in een grote kom en doe het aardappelmengsel hierbij. Roer voorzichtig door elkaar en giet dan weer in de pan. Bak de omelet afgedekt op een laag vuurtje tot de onderkant gaar is. Draai de omelet (met behulp van een groot bord) om in de pan en bak de andere kant ook gaar.

 

Laat de omelet dan op een schaal of plank glijden en serveer.

 

Hanneke de Jonge

 

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 

 


Reactie schrijven

Berichten: 0