Koningsdag dripcake!

dripcake koningsdagtaaro

Mijn 1e dripcake, nu oefenen voor perfectie in de drip! 

 

 

Wat heb je nodig:

 

2 biscuits van 20cm (ik gebruikte de Zeelandia biscuitmix)

2 zakjes botercreme van Dr. Oetker

1 zakje banketbakkersroom van Dr. Oetker

400ml slagroom

1 zakje klopfix

jam naar keuze

pak melk

donutssen

chocolade decoratie (bij de lokale bakker vaak leuke dingen)

taart decoratie 

melkchocolade repen 150gr

potje oranje kleurstof

 

   

Bereidingswijze:

 

De biscuits bakken volgens de gebruiksaanwijzing van het recept, ik doe dit een dag van te voren. Dan zijn ze goed door te snijden de volgende dag.

 

De botercreme en banketbakkersroom maken zoals beschreven op de zakjes.

Voor de slagroom gebruik je 250ml, met 4 eetlepels suiker en 1 zakje klopfix, even tijdje goed opkloppen met de mixer. 

 

Snij de bolle kanten van de biscuit recht.

Snij dan elke biscuits twee keer zodat je drie lagen hebt van elke taart. 

De onderkant van de ene taart als onderkant gebruiken en de onderkant van de andere taart als laatste op de stapeltaart. Dan heb je twee mooie gladde onder en bovenkanten.

 

Vul de lagen om en om met de vulling naar keuze, in mijn geval een rand slagroom met beetje jam in het midden en de volgende laag banketbakkersroom.

 

Breng dan de 1e laag botercreme (gemengd met kleurstof) aan over de gehele taart, zet dan 15min in de koelkast voordat je de volgende laag erop doet. Dit deed ik 3x.

 

Maak dan de Ganache. Snij de melkchocolade in kleine stukjes, ik knip ze eigenlijk altijd met een schaar, doe ze in een hittebestendige kom. Warm dan 100ml slagroom in een pannetje totdat de zijkanten beginnen te borrelen en voeg die dan bij de chocolade. Roer een tijdje goed door met een garde en laat even afkoelen. Zet het daarna in de koelkast.

 

Wanneer de Ganache iets dikkers is dan yoghurt dan kan je het gebruiken voor de stapeltaart. Maak eerst met een klein lepeltje voorzichtig de drips en smeer dan de bovenkant ook af met de chocola.

 

Zet de taart weer even in de koelkast zodat de Ganache kan uitharden.

Decoreer daarna je taart!

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Debbie (dinsdag, 25 april 2017 16:04)

    ziet er lekker uit! Die donuts bovenop ook haha, heerlijk!