Pluk de dag!

 

 

Dit motto hebben jullie al vaker gehoord of gezien op mijn website en dat is gewoon simpelweg de waarheid.

Het leven is namelijk niet vanzelfsprekend en je druk maken om onbenullige dingen waarom zou je dat doen.

 

Ik zeg altijd, doe eens een rondje Sophia Kinderziekenhuis en dan praten we daarna verder. 

 

Mensen moeten altijd eerst iets zelf hebben meegemaakt voordat ze zich in anderen kunnen inleven. Ik heb dat altijd al wel gekund maar niet iedereen heeft dit besef.

 

Mensen doen zich altijd groter voor dan ze werkelijk zijn en een glimlach op je gezicht is zo gezet. Je weet nooit wat er achter die glimlach zit dus oordeel nooit te snel.

 

Ik ben zelf een enorme social media gek, moet ook wel nu met de komst van de website maar daarvoor was het ook al echt mijn ontspanning, even lekker achter mijn iPad.

 

WhatsApp vind ik echt een wereld uitvinding, ik ben nooit een beller geweest en doe dit echt zelden tot nooit. Gek op schrijven, goh verrassend dus WhatsApp is de ideale communicatie manier voor mij.

 

Maar, een grote maar, een bericht kan soms heel anders overkomen dan je daadwerkelijk bedoeld. Omdat je er moeilijk een gevoel of een emotie bij neer kan leggen. Je ziet iemands gezichtsuitdrukking niet en dus kan iets verkeerd geïnterpreteerd worden.

 

Waar je ook mee op moeten passen, mij gelukkig nog nooit overkomen, is een bericht wel naar de juist persoon sturen. Vaak blijft de laatste persoon van een WhatsApp bericht staan en stuur je het per ongeluk naar diegene. Oeps!

 

Ken je die mensen die tijdens pasen, Pinksteren, kerst enz als een bezetene door de supermarkt sjezen, heel gestresst en oh wee als er iets op is. Ik heb daar zo helemaal niks mee, die dagen horen juist leuk te zijn. 

 

Sommige mensen achter het stuur, ook zoiets, ik denk dat ik niet verder hoef te gaan hierover toch? Die ergernis kent iedereen wel.

 

Roddelen, nog zo’n onderwerp. Iedereen doet het, ja jij ook maar de 1 net iets meer dan de ander. Er is ook een verschil in roddelen en over iemand praten. Dit laatste hoeft namelijk niet negatief te zijn. Roddelen is meestal niet positief, tenminste die heb ik nog niet voorbij zien komen.

 

Zo zijn er nog genoeg onderwerpen en misschien kom ik daar binnenkort nog even op terug. 

 

Weet jij nog een onderwerp en wil je dit hieronder delen?

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Erna hagen (vrijdag, 21 april 2017 15:46)

    Ja ik las net bij de vereniging een onderwerp over tips op vakantie! Blij was ik te lezen dat mensen zeggen ,, ik ga al jaren niet op vakantie,, en dagjes uit plannen no way,, vaak lees je te veel succes verhalen ! De kijk eens wat ik kan en wat ik doe verhalen . Hardloopwedstrijden ,sporten ed . Geen pluk de dag ( wat ik ook doe) het zijn verhalen waar mensen zich niet aan kunnen spiegelen ! En wat denk je dan ,, ik ben de enige of ik ben een zeurpiet !

  • #2

    Melanie (zaterdag, 22 april 2017 08:00)

    Pluk de dag, geniet. Leef. Morgen kan te laat zijn. Door het reizen heb ik zoveel moois gezien. Maar maakte me nog dankbaarder voor wat ik heb. Ik heb niks nodig om gelukkig te zijn. Mooie dingen en geluksmomenten zitten hem in de kleine dingen. Veel mensen jaren dingen na ipv de mooie zonsopgang te zien. En daar dankbaar voor te zijn.