Peren kwarkcake

peren kwarkcake

 

Wat heb je nodig:

 

125gr boter

180gr suiker

5 eetl tarwebloem

1 kg kwark (ik gebruikte de vanillekwark van de Jumbo)

3 eieren

zakje vanillesuiker

zakje bakpoeder

1 pakje vanillepuddingpoeder (bv van dr. Oetker)

paar druppels vanille extract 

donkere basterdsuiker

2 peren

  

 

Bereidingswijze:

 

Hete lucht oven 160gr, ca 70 min 

(cake hoort wat nattig te blijven)

 

Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng in een andere kom de kwark met het puddingpoeder en de tarwebloem. Voeg tot slot het bakpoeder en vanille extract toe.

 

Meng beiden mengsels goed door mekaar en stort het in een bakblik van 25cm.  

 

Snij 1,5 peer in schijfjes en leg het in een waaier erop en bestrooi de schijfjes met donkere basterdsuiker. 

 

Stort het beslag in een cakeblik van 25cm.

  

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0