Orzotto met balsamico

Orzotto met balsamico schorseneren

 

 

Risotto gemaakt van orzo pasta (deze pasta lijkt op een rijstkorrel). Ik ben er gek op!

 

Wat heb je nodig:

4 pers

 

1 kg schorseneren

300 gr orzo pasta

olijfolie

2 uien, in dunne halve ringen gesneden

2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden

3 takjes tijm, blaadjes ervan

5 eetl goede balsamicoazijn

2 eetl honing

1 klontje boter

100 gr Parmezaanse kaas

zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

Boen de schorseneren goed schoon onder de kraan met een borsteltje. Schil ze met een dunschiller en snijd ze in schuine stukjes van ongeveer 2 cm. Leg ze in water met citroensap zodat ze niet zullen verkleuren.


Kook de schorseneren in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met wat zout.
Giet de schorseneren af en laat ze droog stomen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water beetgaar. 

 

Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien en knoflook met zout en peper. Als de uien glazig zijn voeg je de schorseneren en tijmblaadjes toe en bak deze even mee. 

Giet de balsamicoazijn en honing erbij en laat dit inkoken.

 

Giet de pasta af en doe deze in de pan met de schorseneren, roer voorzichtig door. 

Breng op smaak met een klontje boter en zout en peper. 

 

Schep de pasta op de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erboven.

Je kunt eventueel 1 schorseneer achterhouden en deze met een dun snijder in hele dunne repen snijden en deze even frituren in een pan met een laagje olie.


 

Hanneke de Jonge

 

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0