Noedels met zalm en roerbakgroenten

Noedels met zalm en roerbakgroenten

Wat heb je nodig:

 

2 pers

2 zalmfilets van ongeveer 125 gram elk

Zout en peper

arachideolie 

100 gr zeekraal

200 gr sugar snaps

½ rode peper, fijn gesneden

1 teen knoflook

200 gr noedels

½ limoen, sap ervan

1 scheut sojasaus

1 bosje koriander, blaadjes ervan

1 eetl (zwarte) sesamzaadjes

 

Bereidingswijze:

 

Kook de noedels met een beetje zout in een pan met water volgens de verpakking, giet dan af.

Blancheer de groente even en roerbak ze dan in een wok met arachideolie met de knoflook en rode peper. Voeg dan de noedels toe en meng alles door elkaar.

 

Strooi zout en peper over de zalm en leg ze met 1 eetl arachideolie in een koekenpan. Bak ze op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar in ongeveer 5-7 minuten (afhankelijk van de grootte). Haal de zalm uit de pan en breek deze in stukken.

 

Serveer de noedels met groente op een bord leg de zalm erbij en bestrooi met korianderblaadjes en sesamzaadjes.

 

 

Hanneke de Jonge

 

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0