Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip

 

 

 

Wat heb je nodig:

 

300 gr kipfilet

1 eetl picadillo kruiden

300 gr zwarte bonen (blik)

300 gr maïskorrels (blik)

1/2 komkommer, in plakken gesneden

100 gr tomaatjes, doormidden gesneden

50 gr cheddar (of oude kaas), geraspt

2 lente-uitjes, fijngesneden

1/2 rode peper, fijngesneden

1 bosje koriander, blaadjes ervan

3 hardgekookte eieren, in kwarten gesneden

olijfolie

1/2 limoen, sap ervan

1 zakje gemengde sla

peper en zout naar smaak toevoegen

 

 

Bereidingswijze:

 

Strooi de kruiden op de kipfilet(s) en grill of bak deze gaar.

Laat de zwarte bonen en maïskorrels uitlekken in een vergiet en doe deze in een kom. 

Meng dit met de lente-uitjes, tomaatjes, geraspte kaas, rode peper en korianderblaadjes. 

Maak de salade aan met wat olijfolie en limoensap en breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel op elk bord wat slablaadjes, hierop de bonensalade en dan de plakjes kip en ei erop. Strooi er een paar korianderblaadjes over.

 

Hanneke de Jonge

 

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lodi (vrijdag, 12 mei 2017 14:40)

    Ziet er goed uit. Ik ben dol op Mexicaans maar maak het vaak met gehakt, dit is weer eens wat anders!

  • #2

    Shirley (vrijdag, 12 mei 2017 15:21)

    Lodi:
    Ja dat is ook lekker met gehakt. Met eten kan je zoveel kanten op. Mmmm!