Als je denkt dat je overal rekening mee hebt gehouden!

 

Wanneer ik op vakantie ga (en dat doe ik alleen nog maar in eigen land) dan hou ik altijd heel goed rekening met mijn voeding.

 

Probeer amper af te wijken van mijn normale eetpatroon. Dit houdt in dat ik mijn lijnzaad of muesli door mijn kwark moet blijven eten, anders loop ik vast. 

 

Dit omdat ik niet standaard elke dag brood kan eten en dus op mijn vezels moet blijven letten. Ik wissel af met rijstwafels, wasa crackers, matzes enz. 

 

Let erop dat ik fruit paar keer per week neem, kan ook niet elke dag want daar krijg ik ook weer last van. 

Dat ik zeker 5x per week genoeg groenten binnen krijg.

 

Wat je op vakantie sneller doet is een broodje eten als je ergens wat gaat lunchen. Dat is een keertje niet erg maar doe ik dit meer dan 1x per week dan gaat het ook mis. 

 

Nu doe ik altijd zo mijn best om overal op te letten en geloof me ik ben heel streng op mezelf en ook nog eens op de weegschaal. Toch ben ik erachter gekomen dat ik waarschijnlijk reageer op het water op een andere plek.

 

Overal is het water anders, weinig kalk, veel kalk enz. Nu schijn ik dus ook daarop te reageren. Ook in eigen land! Dan gaat het dus om de thee/koffie of als ik iets in de avond met water kook.

 

Om hier echt zeker van te zijn, neem ik dus de volgende vakantie allemaal flessen water mee om dit uit te testen. Weer wat om mee aan de slag te gaan en een gedoe maar het scheelt aanzienlijk veel pijn en ongemak als dit het probleem schijnt te zijn waarom het toch elke keer mis gaat op vakantie.

 

Dat je in het buitenland altijd op moet passen met kraanwater dat is voor iedereen niet onbekend maar zelfs in eigen land kan het dus darmproblemen veroorzaken.

 

Nu weet ik niet of ik de enige ben en dus erg benieuwd naar reacties of dit iemand bekend voorkomt. Of ook ineens denkt, he dat zou het bij mij ook zomaar eens kunnen zijn.

 

Ik hoor het graag!

 
Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Claudia (donderdag, 20 april 2017 13:52)

  Ik hoop dat flessen water wel goed gaan. Succes met uitproberen! Wij gebruiken sindskort een zuiveringswaterkan voor kraanwater. Hier zetten we ook de koffie en thee mee. Persoonlijk vind ik het water uit de kraan echt niet lekker. Wat schets mijn verbazing drinkt onze oudste dochter na de aanschaf van de kan meer water. "Mam, wat is het water uit de kan toch lekker".

 • #2

  Shirley (donderdag, 20 april 2017 14:37)

  Claudia: Dat is lekker zeg, dat zal in Zeeland ook wel komen als blijkt dat het mijn redding is.

 • #3

  Clarinda (vrijdag, 05 mei 2017 09:41)

  Heel herkenbaar.. als ik op vakantie ging nam ik mijn eigen brood.sojayogurt en water mee. Zelfs in nederland. Zo huiverig voor dat het mis zou gaan. Ben je net gasn volgen en ben na 30jaar diaree 3 jaar darmprobleem vrij�
  Heb een sapkuur (opschoning via natuurgeneeskundige) en een mirena spiraal van mijn problemen af. Maar in mijn hoofd nog steeds een darmpatient..

 • #4

  Shirley (vrijdag, 05 mei 2017 09:58)

  Clarinda:
  Fijn dat jij er nu vanaf bent, lijkt me heerlijk. Hier helaas chronisch dus kom nooit meer van de ontstekingen af.
  De flessen water helpen overigens wel. Ik heb wel meer last als thuis maar het is niet meer zo erg als van het kraanwater.