Meringue taartjes:

meringue schuim

 

Wat heb je nodig voor het deeg:

 

350 gram bloem

200 gram ongezouten roomboter 

50 gram poedersuiker 

2 eidooiers

 

Bereidingswijze deeg:

 

Mix het bloem, de poedersuiker met de boter tot er fijne kruimels ontstaan.

Meng nu de eidooiers door het deegje en kneed dit met de hand. 

Voeg eventueel wat koud water toe als het deeg nog te kruimelig is.

Rol het deeg uit en duw het in een vorm. Dit recept is te gebruiken voor een grote taart of tarteletten.

Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. 

Leg een velletje bakpapier op het deeg en gebruik een blindbak vulling. (bakknikkers, ongekookte rijst of bonen)

Bak de bodem in 15 minuten blind.

Haal de blindbak vulling uit het deeg en bak het deeg nog 10 minuten gaar.

Laat de bodem afkoelen in de vorm.

 

Ingrediënten citroenvulling:

 

5 eieren

125 ml slagroom

200 gram kristalsuiker 

150 ml citroensap

Zest van 3 citroenschillen

 

Bereidingswijze  citroenvulling:

 

Verwarm de oven voor op 160° Celsius.

alle ingrediënten tot een geheel.

Schenk de vulling op de  taartbodem.

Bak de taart in 30 minuten gaar en laat de taart volledig afkoelen.

 

Ingrediënten meringueschuim:

 

3 eiwitten

150 gram suiker

 

Bereidingswijze meringueschuim:

 

Kook water in een pannetje. 

Verwarm de eiwitten au bain marie en voeg de suiker hier aan toe. 

Als de eieren 60 graden zijn of de suiker volledig is opgelost dan kunnen de eieren van het vuur gehaald worden. 

Mix de eiwitten voor ongeveer 10 minuten tot ze stijf zijn.

Doe ze op je taart of tarteletten en brand ze met een gasbrander af.

 

Eetsmakelijk! 

 

 

Groetjes

Rosemarijn Nouwen

#taartenvanroos

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0