Macarons:

macarons

 

 

Wat heb je nodig:

 

90 gram eiwit

120 gram amandelmeel

210 gram poedersuiker

90 gram kristalsuiker

100 gram monchou

Vanillearoma

100 milliliter slagroom 

 

Bereidingswijze:

 

Zeef de amandelmeel en 160 gram poedersuiker minimaal drie keer.

Klop de eiwitten schuimig en voeg de kristalsuiker toe.

 

Mix de eiwitten tot ze stijf zijn, de kom moet je ondersteboven kunnen houden zonder dat de inhoud er uit valt.

Spatel de droge ingrediënten door de eiwitten.

Spatel door tot er een lint van je spatel valt die in 10 tellen verdwijnt in het overige beslag.

Spuit op bakpapier rondjes die ongeveer even groot zijn (gaat bij mij altijd fout) haha!).

Tik de bakplaat een aantal keer op het aanrecht zodat de lucht er uit gaat.

 

Laat de macarons 30 minuten rusten. Wanneer je ze aanraakt mogen ze niet aan je vinger plakken.

 

Verwarm de oven voor op 150° Celsius.

 

Bak de macarons in ongeveer 20 minuten gaar. 

Mix de monchou, slagroom, vanillearoma  en overige poedersuiker tot een crème.

Zoek macaronschelpen van dezelfde grote bij elkaar. Vorm paren en spuit een toef crème op de onderste helft.

Doe de bovenste helft er op.

 

 

Macarons zijn het lekkerste als ze een dag in de koelkast gelegen hebben. 

 

Groetjes

Rosemarijn Nouwen

#taartenvanroos

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0