Ontbijtmuffins met zomerfruit

muffins zomerfruit

 

Door het fruit worden de muffins lekker smeuïge.

Je kunt de bloem vervangen door glutenvrij bakmeel, volkoren bakmeel, speltmeel of havermeel. Gebruik dan 2 eetlepels bakpoeder i.p.v. 1 eetlepel.

 

 

Wat heb je nodig:

 

voor 12 muffins

160 gr zelfrijzend (volkoren)bloem

100 gr amandelmeel

60 gr roggemeel (volkoren)

1 tl bakpoeder

120 gr rietsuiker + een beetje

150 ml (amandel)melk

60 gr kokosolie

2 eieren

2 el (zelfgemaakte) citroenjam

1 doosje zomerfruit (diepvries)

 

Bereidingswijze:

 

Zet de oven aan op 200 °C.

 

Meng bloem, amandelmeel, roggemeel met het bakpoeder en de suiker in een grote kom. 

 

Smelt de kokosolie in een pannetje. 

Klop in een andere kom de melk los met de eieren en citroenjam.  

 

Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem, hoeft geen super glad beslag te zijn. 

Meng als laatste het bevroren fruit erdoor.

 

Lepel het beslag in de muffinvormpjes en strooi wat rietsuiker op de muffins.

 

Bak deze ongeveer 30-35 minuten in de oven. 

Lauwwarm of koud serveren.

 

 

Hanneke de Jonge

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0