Kip en courgette burgertjes

Kip en courgette burgertjes

 

 

 

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.

 

Ingredienten:

voor 6 burgers

 

2-3 personen

 

Wat heb je nodig:

 

1/2 courgette

320 gr kipdijfilets

1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden

1/2 tl gerookte paprikapoeder

2 takjes tijm, blaadjes ervan

peper en zout

#erbij#

1 zak gemengde sla

verse kruiden zoals munt, citroenmelisse,

oregano en Oost-Indische kers

 

Bereidingswijze:

 

Rasp de courgette met schil en al, strooi er een beetje zout over en laat  uitlekken in een vergiet. Hak de kippendijen in een keukenmachine tot gehakt.

--

Meng het gehakt met de lente-ui, paprikapoeder en tijm. Doe de courgette in een theedoek en wring goed droog. Voeg het bij het gehakt en meng goed door elkaar.

--

Verdeel het gehakt in zes delen en maak hier de burgertjes van. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Zet de oven aan op 200˚C.

--

Leg de burgers op een bakplaat voorzien van bakpapier en bak ze ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze stevig en gaar zijn.

--

Spoel de kruiden schoon en haal de blaadjes van de steeltjes. Meng dit door de sla en verdeel dit over de borden. Leg hierop de burgers.

 

 

Hanneke de Jonge

 

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0