Kiekeboe paascake

kiekeboe paascake pasen

 

Wat heb je nodig voor cake 1:

 

200gr boter

200gr suiker

200gr zelfrijzend bakmeel

4 eieren

zakje vanillesuiker

snufje zout

3 eetlepels cacao

 

 

Wat heb je nodig voor cake 2:

 

200gr boter

200gr suiker

200gr zelfrijzend bakmeel

4 eieren

zakje vanillesuiker

snufje zout

 

 

Wat heb je nodig voor de topping:

 

1 zakje zachte topping wit van dr. Oetker

gele kleurstof

paas decoraties (ik bestel regelmatig bij www.deleukstetaartenshop.nl)

 

 

Bereidingswijze cake 1:

 

Hete lucht oven 150gr, ca 70 min 

 

Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, cacao en het zout toe. Zodra dit is opgenomen kan je stoppen met mixen. Roer het nog even goed door zodat er niks op de bodem achter is gebleven.

 

Stort het beslag in een cakeblik van 25cm.

 

 

 

Bereidingswijze cake 2:

 

Hete lucht oven 150gr, ca 70 min.

 

Als de chocolade cake een beetje is afgekoeld dan snij je plakjes en druk je uit ieder plakje het vormpje (kan van alles zijn). 

 

Maak dan het beslag zoals bij de vorige cake maar dan zonder de cacao.

 

Leg een laagje van het vanillebeslag in het cakeblik en zet daar de eendjes strak naast elkaar neer en druk iets in het beslag.

Voor de zijkanten met beslag te bedekken, kan je het beste een spuitzak gebruiken.

Daarna voorzichtig de rest van het beslag op de eendjes.

 

Decoreer de cake als hij is afgekoeld hoe je maar wil. Ik gebruikte nu een zachte topping met een kleurtje erdoor maar kan natuurlijk ook met botercreme, gesmolten chocolade of marsepein/fondant.

Alles kan!

 

Ik wilde graag de kiekeboe cake een keer maken, het is een hoop werk en zoals je ziet is mijn eendje ietsje scheef maar dat mocht de pret echt niet drukken. 

Voor de 1e keer ben ik dik tevreden!

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0