Kabeljauw haasje met tabouleh

Kabeljauw haasje

 

Omdat we bij het anti-candida dieet geen fruit mogen (dus ook geen citroen) heb ik voor het frisse de citroenmelisse gebruikt

 

Wat heb je nodig:

 

2 kabeljauw haasjes

1 tl Baharat kruiden

150 gr bulgur

100 gr bloemkool

1 bos peterselie

1 bosje koriander

5 takken munt

3 takken citroen melisse

1 teentje knoflook

1 komkommer, in blokjes

4 lente-uitjes, in dunne ringen

1 scheutje zonnebloemolie

peper en zout

 

Bereidingswijze:

 

Kook de bulgur volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet dan af en doe in een grote kom. Rasp de bloemkool fijn of hak het fijn in een keukenmachine. Meng dit met de bulgur.

 

Haal de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. Doe dit met de overige ingrediënten bij de bulgur en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

 

Dep het kabeljauw droog en bestrooi met de Baharat kruiden en zout. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Serveer met de salade

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0