Gekleurde bloemkool couscous

Gekleurde bloemkool couscous

 

 

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze salade.

 

Wat heb je nodig:

 

2 kleine gekleurde bloemkolen 

1 wortel

1 appel, in kleine blokjes gesneden

1 lente-ui, fijngesneden

2 el gehakte koriander

2 el zure bessen

1 handjevol amandelen, gehakt

#dressing#

2 tl Dijon mosterd
2 el walnootolie 

2 el olijfolie 

1 el granaatappelsiroop

1/2 teentje knoflook, geraspt

1 tl rasp van sinaasappel 

1 el sap van sinaasappel

peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

Rasp de bloemkoolroosjes en wortel of hak ze fijn in een keukenmachine. 

 

Maak de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen in een jampotje.

 

Meng alles met elkaar op een grote mooie schaal of bord en strooi er wat dressing en gehakte noten over.

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0