Nee we zitten niet de hele dag op het toilet

 

Wat ik nog steeds vervelend vind is dat mensen dat echt serieus denken. Of gelijk aan poep denken als je het over een darmziekte hebt. Alsof het iets vies is wat je hebt.

 

Laten we dit gelijk even uit de wereld helpen! Nee ik zit niet de hele dag op het toilet en ga zelfs maar 1x per dag zoals de meeste gezonde mensen. Niet schrikken en ik sla ook nog weleens een dag over.

 

Poep, diarree, obstipatie, aambeien, fissuren, windjes laten. Zal ik het allemaal maar even opnoemen. Het is geen taboe namelijk, je mag er gerust over praten. Ik wil juist dat mensen weten dat het er wel bij hoort maar het is niet waar onze hele dag om draait.

 

Waar onze hele dag wel om draait, is die pijn continu in de buik en de moeheid in je lijf. Zeurderige, opgezette, pijnlijke, ondraaglijke pijnen in de buik. 

 

Nee dat zie je niet en de meeste doen hier gewoon heel veel mee en gek genoeg raak je ook gewend om altijd maar wat daar te voelen.

We hebben geen gips, verband, lopen niet moeilijk of zien er heel slecht uit. 

 

Ook mensen met een stoma zijn hele normale mensen die vaak juist heel blij zijn met hun stoma want ze kunnen juist weer van alles ondernemen wat ze daarvoor niet konden.

 

Ik heb een keer meegemaakt dat er iemand bij de supermarkt zijn shirt moest lichten omdat ze dachten dat hij wat gestolen had. Hij had een bobbel onder zijn shirt. 

Die was zo stoer en deed zonder problemen zijn shirt helemaal omhoog en daaronder zat zijn stoma. Dat noem ik nou darmpower!!

 

Poep hoort erbij ja mensen en daar schamen wij ons ook niet voor. Wij hebben hier namelijk ook niet om gevraagd. 

 

Wat de energie betreft, ja die verschilt heel erg. Je kan me vanochtend nog in de Jumbo gezien hebben en in de middag moet ik een afspraak afzeggen. Dan hoor je ze denken, nou ze liep er vanochtend anders nog heel gezond bij hoor.

 

Ook ben ik niet op mijn mondje gevallen dus dan lijk je al heel snel wat voor anderen en nu heb ik het ook niet met iedereen over mijn ziekte. Dus heel veel weten het niet eens (nu wel haha).

 

Je moet maar zo denken, lullen doen ze toch wel en ze kunnen beter wel over je praten dan helemaal niet. Ze vinden je blijkbaar dan toch interessant genoeg om over te hebben.

 

Blijf lekker jezelf, je bent goed zoals je bent!

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 8
 • #1

  Dewi (woensdag, 12 april 2017 21:40)

  Goed stukje. En inderdaad, "last van je darmen" dan denk je gelijk dat je naar de wc moet, toch? Darmziekte ..ik ken het niet. Lijkt mij lastig en moeilijk om daar toch heel de dag mee bezig te zijn. Ook de vermoeidheid Je moet er uiteindelijk toch " mee leren leven" goed dat je hierover blogt.

 • #2

  Shirley (zaterdag, 15 april 2017 10:14)

  Bedankt Dewi voor je reactie!

 • #3

  Arnold (donderdag, 27 april 2017 00:23)

  Interessante blog en goed dat je dit vooroordeel uit de wereld helpt!

 • #4

  Shirley (donderdag, 27 april 2017 07:27)

  Dank je Arnold!

 • #5

  Paul (woensdag, 10 mei 2017 20:39)

  Heel mooi verwoord ��

 • #6

  Shirley (woensdag, 10 mei 2017 21:16)

  Paul: Dank je!

 • #7

  Jolanda (woensdag, 10 mei 2017 21:18)

  Heel herkenbaar Shirley ik heb zelf al 22 jaar ziekte van crohn

 • #8

  Shirley (donderdag, 11 mei 2017 07:21)

  Jolanda: Als je er ooit iets over kwijt wilt op de gastblog pagina, mag je altijd mailen�