Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

 

Voor 2 personen

 

Wat heb je nodig:

 

2 courgettes

#pangrattato#

4 el broodkruimels

1 el olijfolie

1 el citroenrasp

#warme dressing#

4 ansjovisfilets

3 basilicumtakken

1 teentje knoflook, geraspt

2 el kappertjes

12 olijven

1 scheutl olijfolie

2 el citroensap

peper en zout naar smaak 

Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

 

Was de courgettes (met schil), dep ze droog en snijd ze in dunne slierten.

 

Bak in een koekenpan de broodkruimels goudbruin in de olijfolie en schep dit op een stuk keukenpapier. Voeg de citroenrasp erbij en meng het door elkaar.

 

Snijd de ansjovisfilets in hele kleine stukjes. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn. Doe in dezelfde koekenpan een scheut olijfolie en doe daar de ansjovis, basilicumblaadjes, knoflook, kappertjes en olijven in. Laat dit 3 minuten op laag vuur trekken. Voeg als laatste de citroensap toe. Proef en voeg eventueel peper en zout toe.

 

Verdeel de courgettini over 2 borden. Giet hierover de dressing. Strooi de pangrattato en Parmezaanse kaas erover.

 

Hanneke de jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0