Bloemkool steaks met olijven relish en tomatensaus

Biet en bief carpaccio

 

Wat heb je nodig:

 

1 grote bloemkool

10 zwarte olijven zonder pit, fijngesneden

4 zongedroogde tomaten, fijngesneden

3 eetl olijfolie

2 eetl peterselie, fijngehakt

1 theel citroensap

Zout en peper

1 kleine ui, fijngesneden

2 tenen knoflook

1 blikje tomaten of 2 grote tomaten, in kwarten gesneden 

 

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven op 180 ̊C.

 

Verwijder de bladeren en schil de stam van de bloemkool.

Let de bloemkool op een snijplank en snijd met een groot mes de bloemkool vanuit het midden in 4 dikke plakken.

 

Hak het restant bloemkool in kleine stukjes en meng dit met de olijven en zongedroogde tomaatjes, 1 eetl olijfolie, peterselie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

 

Verwarm een grote koekenpan met 1 eetl olijfolie en bak hierin 2 bloemkoolsteaks rondom goudbruin in ongeveer 2 minuten. Leg deze steaks op een bakplaat.

 

Bak dan de andere 2 steaks en leg deze dan ook op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de oven en laat de bloemkoolsteaks garen in ongeveer 30-40 minuten.

 

Bak dan in de koekenpan de ui, knoflook en tomaten tot de tomaten zacht geworden zijn. Pureer dit met 1 eetl olijfolie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel de tomatensaus op de borden, leg per bord 1 bloemkoolsteak en lepel de olijven en tomaten relish erover. Serveer warm of op kamertemperatuur.

 

 

Hanneke de Jonge

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0