Biet en bief carpaccio

Biet en bief carpaccio

 

 

Biet en Bief carpaccio

 

Je kunt hiervoor natuurlijk ook gekookte bietjes gebruiken, maar ik vind ze zo uit de oven bereid wel heel erg lekker. 

 

4 pers

 

Wat heb je nodig:

 

4 rode bieten (ongekookt)

8 takjes tijm

1 (350 gr) bavette

1 zakje gemengde sla

40 gr feta

olijfolie

peper en zout

Green Goddess dressing:

1 bosje dille

1 bosje peterselie

10 bieslooktakjes

2 takken dragon, blaadjes ervan

3 ansjovisfilets

2 tenen knoflook

1 tl citroensap

150 gr Griekse yoghurt

100 gr mayonaise

peper en zout

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Laat de bavette minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.

 

Spoel de bietjes schoon. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af, leg hierop 2 takjes tijm en 1 rode biet. Pak de bietjes goed in en leg de pakketjes op een ovenschaal. Schuif dit in de oven en laat ongeveer een uur garen. Zet de oven uit en laat eventueel nog nagaren.

 

Green Goddess dressing: Snijd de kruiden en doe dit samen met de overige ingrediënten in een blender en blend tot een mooie gladde dressing. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

 

Haal de bietjes uit de oven, pak ze uit en wrijf de schil van de bietjes. Als ze goed gaar zijn, gaat dit er helemaal af. Snijd de bietjes met een mandoline in hele dunne plakjes.

 

Zet een bakpan met dikke bodem op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Bestrooi de bavette met peper en zout. Schenk een beetje olijfolie in de pan, laat dit ook nog heet worden en bak dan de biefstuk aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en laat het vlees even rusten.

 

Snijd het vlees dan in hele dunne plakken en druk de plakken vlees met de zijkant van een groot keukenmes nog iets platter.

 

Schik de bietjes op de borden, verdeel de plakken bavette erop en leg hierop een toef sla. Verkruimel de feta erover en lepel wat dressing erop. 

 

Hanneke de Jonge

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0