Aspergesalade met champignons, ham en ei

Aspergesalade met champignons ham en ei

 

Lekker als voorgerecht of als een maaltijdsalade.

 

2 pers

 

Wat heb je nodig:

 

500 gr witte asperges
250 gr kastanjechampignons
Klontje boter
4 gekookte eieren
100 gr plakken lekkere beenham
2 eetl mayonaise

2 eetl yoghurt (of zure room)

1 bakje tuinkers

zout en peper

 

Bereidingswijze:

 

Schil de asperges. Verwijder de harde onderkanten en snijd ze schuin in stukjes van 3 cm. Breng ze aan de kook in ruim water met wat zout. Laat ze ongeveer 5 minuten koken en giet ze daarna af. Grill de asperges even aan op een grillpan en laat ze dan afkoelen.


Bak de champignons in een klontje boter tot ze goudbruin zijn. Laten afkoelen.

Kook de eieren en snijd deze doormidden of in vieren.

 

Meng de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Leg alle ingrediënten op de borden, doe er wat saus bij en strooi de tuinkers over.

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0