Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

 

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.

 

2 pers

 

Wat heb je nodig:

 

500 gr kruimige aardappelen 

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geraspt

zonnebloemolie

250 gr gesneden andijvie  

50 gr rucola

40 gr cashewnoten, gehakt

 

Bereidingswijze:

 

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af (bewaar het kookvocht). Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg wat kookvocht en een scheutje olie toe.

 

Verwarm ondertussen een scheut olie in een grote pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en bak dit even mee. Doe de aardappelpuree erbij en meng dit door elkaar. 

 

Snijd de rucola iets fijner en voeg dit als laatste toe aan de stamppot.

Serveer op een bord en strooi de noten erover.

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0