Plaatcake met Toblerone

cake toblerone bakken chocoladecake

 

Wat heb je nodig?

 

100gr boter

200gr suiker

200gr bloem

150ml yoghurt

3 eieren

 

1 tl vanille-extract

2tl bakpoeder

snufje zout

2 repen Toblerone

 

Voor de kruimellaag:

 

50gr boter

65gr bloem

65gr suiker

snufje zout

 

 

Bereidingswijze:

 

160gr (hete lucht)

50-60min

 

 

Klop de boter en suiker romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna het vanille-extract toe. Zorg dat alle boter en suiker van de bodem van de kom is.

 

Voeg de yoghurt bij het mengsel en als laatste het bloem, bakpoeder en zout. Meng tot een egaal beslag.

 

Giet het beslag in een ovenschaal (18x28). Doe de Toblerone stukjes in drieën en strooi deze over het beslag.

 

Maak de kruimellaag, kneed alle ingrediënten in een aparte kom en strooi dit over het beslag.  

 

Om het af te maken maakte ik toefjes van botercreme met cacaopoeder en daarin nog wat grote stukken Toblerone.

 

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Lianne (vrijdag, 07 april 2017 20:08)

    Ziet er heerlijk uit! Leuk die toefjes botercrème met toblerone. :)

  • #2

    Margo (woensdag, 19 april 2017 07:47)

    Mijn zoon en man zouden dit geweldig vinden! Ik houd niet van chocolade; laat het recept dus maar niet zien ;-)

  • #3

    Shirley (woensdag, 19 april 2017 09:26)

    Thanks Lianne�

  • #4

    Shirley (woensdag, 19 april 2017 09:27)

    Haha nee dan moet je misschien aan de bak� Margo!