Intolerantie lactose en sacharose:

 

 

Hoi,

 

Ik ben Ellen Snuverink.

 

Mijn eigen blog gaat voornamelijk over creativiteit, kinderboeken en leuke uitstapjes voor kinderen. Ik blog eigenlijk heel weinig over mijzelf en vind het dus altijd leuk om op andere blogs een gastblog te mogen schrijven. Dit keer vertel ik jullie graag wat over mijn voedselintoleranties. Ik ben namelijk intolerant voor Sacharose en lactose. Riet/biet suiker en melksuiker zijn dat.

 

Rond mijn 17/18de was ik regelmatig ziek. Ik had last van diarree en overgeven. Eerst was het af en toe en weet ik het aan wat verkeerd gevallen of een of ander virus wat maar niet over ging. Uiteindelijk ging ik toch maar naar de huisarts en die zij dat ik spastische darmen had. Ik las er over in en vermeed frisdranken, koffie en gekruid eten maar toch bleef ik ziek worden. Weer ging ik naar de huisarts. Hij vermoedde een candida infectie in mijn darmen en ik moest op een suikervrij dieet. Ik mocht geen fruit, geen gist, geen suiker. At Zuurdesem brood en ontbeet voortaan met muesli en yoghurt. Na een paar maanden was er wel iets verbeterd maar niet veel eigenlijk. Nee het waren toch echt die spastische darmen en ik moest er maar mee leren leven.

Tot ik een half jaar later steeds vaker ziek werd. Ik kon niet eens meer normaal stappen want ik werd vaak rond middernacht ziek en dan moest ik echt een toilet hebben! Nu direct gelijk want alles kwam er van boven en van onderen uit zetten. Soms kreeg ik er zelfs zwarte vlekken van voor mijn ogen. Ik eiste een doorverwijzing naar de internist, in mijn medisch dossier staat letterlijk ter geruststelling doorverwezen naar de internist.

Bij de internist kreeg ik een SAT test ( suiker absorptie tolerantie) en moest ik ontlasting en bloed inleveren.

Daar kwam een grote intolerantie naar voren van melk en suiker. De Lactose en de Sacharose.

Wat was ik opgelucht, maar wat was ik ook boos. Op de huisarts. De internist vertelde mij dat als ik er eerder bij was geweest ik misschien maar 1 intolerantie had gehouden, maar dat de staat van mijn darmen zo slecht was dat er meer kapot was gegaan in mijn darmflora.

Ik kreeg een verwijzing naar de diëtist die mijn hele leven op zijn kop gooide. Want niks mocht ik meer eten, geen enkele toevoeging uit een pakje want mijn darmen moesten aangesterkt worden.

In die tijd leerde ik de producten van Orthica kennen en vooral Orthiflor kan ik iedereen aanbevelen. Het zijn probiotica die dus goed zijn voor je darmflora om zich weer te herstellen.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust!

 

Veel liefs,

Ellen

www.mamascrapelle.nl

 

Mamablog vol creatieve ideeën, speelgoed, boeken, eten en meer. 

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 0