Koffie-cheescake:

koffiecake cheesecake

 

 Wat heb je nodig:

 

Ingrediënten bodem:

 

100gr volkoren meel

  25gr cacaopoeder

  50gr kokosbloesemsuiker

  30gr kokosolie

snufje zout

1tl bakpoeder

2 eetl honing

1 vanillestokje

1 eiwit

 

Ingrediënten vulling:

 

200gr roomkaas (Philadelphia)

200gr Franse magere kwark

   75gr yoghurt

   20gr maizena 

3 eetl warme koffie

3 eetl honing

2 eieren

 

Bereidingswijze bodem:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de droge ingrediënten. (Meel, cacao, zout, suiker, bakpoeder)

Smelt de olie in een pan en doe het vanillemerg en de honing erbij.

Doe de olie en het eiwit bij de droge ingrediënten en kneed dit tot een deegbal.

Druk het deeg op de bodem van een ingevette springvorm van ongeveer 20cm doorsnee.

Bak de bodem in 15 minuten en laat volledig afkoelen. 

 

Bereidingswijze vulling:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de roomkaas, kwark en yoghurt klont vrij.

Voeg de eieren toe en mix tot deze opgenomen zijn.

Doe de koffie, honing en maizena bij het beslag en mix nog goed door.

Schep de vulling op de bodem en bak dit in 30 minuten gaar.

Eventueel kun je met gesmolten chocolade een patroontje maken op de taart.

 

Groetjes

Rosemarijn Nouwen

#taartenvanroos

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Dewi (woensdag, 12 april 2017 21:42)

    Lekker! Zoet zonder (nouja) suiker. Ga ik onthouden. Ik hou hiervan

  • #2

    Melanie (vrijdag, 19 mei 2017 10:23)

    Hou op hoor. Het ziet er allemaal zo lekker uit wat je maakt.

  • #3

    Shirley (vrijdag, 19 mei 2017 10:38)

    Melanie:
    Dit is een Recept van Roos, mijn gast foodblogger!�