Kruimelcake met room

kruimelcake

 

Wat heb je nodig?

 

100gr boter

100gr suiker

100gr zelfrijzend bakmeel

8gr vanillesuiker

2 eieren

snufje zout

 

 

Voor de topping:

 

30gr boter

40gr suiker

40gr bloem

snufje zout 

Banketbakkersroom (zelfgemaakt of kant en klaar)

 

Bereidingswijze:

 

160gr

40-50min 

 

Mix boter, suiker en vanillesuiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe.

Voeg dan tijdens het mixen beetje bij beetje het meel en zout toe.

Giet het beslag in een vierkante bakvorm.

 

 

Roer de banketbakkersroom even door en verdeel klodders over de cake en smeer ze voorzichtig uit.

 

In een kom kneed je met de hand, de boter, suiker, bloem en het zout tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de cake. 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0