Vlees

Wat mij ook erg heeft geholpen voor een rustige buik, is minder rood vlees en minder bewerkt vlees eten.

 

Tip: Kies vaker voor wit vlees (kip en gevogelte) en vis. 

 

Onbewerkt mager vlees:

Kipfilet, kalkoenfilet, biefstuk, magere runderlappen, varkenshaas, haaskarbonade, magere varkenslappen, hamlap en mager lamsvlees.

 

 

Het gaat om vlees waaraan voorafgaand aan de verkoop geen verdere toevoegingen of bewerkingen zijn gedaan. 

 

 

Bewerkt vlees:

Alle vleeswaren zoals bijvoorbeeld worst, ham en bewerkt vlees zoals hamburger en gemarineerd vlees.

 

Het gaat om vlees dat voorafgaand aan de verkoop is bewerkt om de smaak of houdbaarheid te beïnvloeden door middel van roken, zouten, drogen en/of het toevoegen van conserveringsmiddelen.

Het kan hierbij gaan om rood of wit vlees.



 

Vet vlees:

Vette vleessoorten met veel verzadigd vet, zoals speklap, gehakt, lamskotelet en lamskarbonade.




Commentaar schrijven

Commentaren: 0