Toilet angst onderweg

 

Veel darmpatiënten hebben de angst dat ze naar het toilet moeten onderweg. Sommige kunnen het bij aandrang zelfs niet lang ophouden. Er bestaat een medisch toiletpas die je kan aanvragen maar ik hoor ook veel berichten dat ze dan alsnog geweigerd worden om ergens naar de wc te gaan.

Ik zelf weet meestal overal wel waar ik naar de wc kan en dat geeft mij rust. Nu heb ik persoonlijk zelden tot nooit dat ik een grote boodschap buiten de deur moet doen maar ik heb meer last van een opgeblazen buik waardoor ik vaak moet plassen. 

 

Mijn angst is file, als ik lampjes zie knipperen op de snelweg dan raak ik al in paniek. Mijn man neemt dan altijd al de rechterbaan naast de vluchtstrook omdat dat al iets meer rust geeft. Het liefst ga ik dan bij de eerstvolgende benzinepomp even plassen. Uit angst moet ik natuurlijk ook weer sneller.

 

Sommige mensen raken hierdoor ook geïsoleerd en gaan sommige situaties niet meer opzoeken. Ik zelf heb dat ook hoor, ga het liefst naar bekende plekken. Grote menigten ga ik al helemaal niet meer opzoeken. Moet ruimte hebben en overzicht dan heb ik meer rust in mijn hoofd en dus ook in mijn lijf.
Reactie schrijven

Berichten: 0